1. Passage Reading
2. Verbal Logic
3. Non Verbal Logic
4. Numerical Logic
5. Data Interpretation
6. Reasoning
7. Analytical Ability
8. Quantitative Aptitude

47. Step 1 – calculate Simon and Jessica’s total mileage in August

Simon = 60p x 70 x 25 = £1,050

Jessica = 44p x 85 x 30 = £1,122

Step 2 – calculate Simon and Jessica’s combined travel allowance payment

£1,050 + £1,122 = £2,172

Thus the correct answer is (D) £2,172

48. Step 1 – calculate the % change for Jessica and Kim

Jessica = 81/90 = 10% decrease

Kim = 70/62 = 12.9% increase

Step 2 – calculate each Sales Manager’s number of visits for November

Jessica = 81 x 90% = 73 visits

Kim = 70 x 112.9% = 79 visits

Thus the correct answer is (D), 73 visits (Jessica); visits 79 (Kim)

49. Calculate the 85% and 115% figures for each Sales Manager

Simon (to the nearest whole visit)

95 x 85% = 80.75 = 81

95 x 115% = 109.25 = 109

Note that already we have eliminated 3 of the possible 5 answers.

Jessica:

81 x 85% = 68.85 = 69

81 x 115% = 93.15 = 93

Kim

70 x 85% = 59.5 = 60

70 x 115% = 80.5 = 81

Thus the correct answer is (D), 81–109 (Simon); 69–93 (Jessica); 60–81 (Kim)

Tip: note the difference between “round to the nearest whole visit” and “give the number
of complete visits”. This is the difference between rounding to the nearest integer (could
be up or down) and ignoring any part-complete events (will always be rounding down).

50. Step 1 – Let x = Jessica’s average mileage per client visit

July visits = 70 = 3,500 / x

X = 3,500 / 70 = 50 miles per visit

Step 2 – calculate Simon’s average mileage per client visit

50 – 10 = 40 miles per visit

Step 3 – calculate the total number of miles Simon travelled in July

40 x 65 = 2,600 miles

Thus the correct answer is (B), 2,600 miles

51. Calculate each Sales Manager’s client sales for June, as follows:

Simon 50 visits in June 50 x £145 = £7,250

Jessica 45 visits in June 45 x £135 = £6,075

Kim 60 visits in June 60 x £125 = £7,500

Thus the correct answer is (A), Kim (most); Jessica (least)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |

41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |

61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 |

81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 |

101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 |

121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 |

141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 |