1. Passage Reading
2. Verbal Logic
3. Non Verbal Logic
4. Numerical Logic
5. Data Interpretation
6. Reasoning
7. Analytical Ability
8. Quantitative Aptitude

52. Step 1 - Calculate the total dividends payable per share for each subsidiary

Subsidiary 1 = 6.2 + 15.8 = 22

Subsidiary 2 = 8.5 + 10.5 = 19

Subsidiary 3 = 9 + 46 = 55

Subsidiary 4 = 15 + 10 = 25

Subsidiary 5 = 11 + 25 = 36

Step 2 calculate the total payable for each subsidiary

Subsidiary 1 = 22 cents x 3 million shares = $660,000

Subsidiary 2 = 19 cents x 3.5 million shares = $665,000

Subsidiary 3 = 55 cents x 12 million shares = $6,600,000

Subsidiary 4 = 25 cents x 2.6 million shares = $650,000

Subsidiary 5 = 36 cents x 20 million shares = $7,200,000

Thus the correct answer is (D), Subsidiary 4

53. This question is best answered by a process of elimination:

- Review the last number in each Sales figure. The Sales figures for Subsidiary 1
and
Subsidiary 2 end in 4 and the others end in zero.

Since the total ends in 8 both Subsidiary a and Subsidiary b must be included in
the answer (i.e. 4 + 4 = 8).

At this stage you can see that only one of the possible answers includes
Subsidiary 1
and Subsidiary 2. If you wanted to complete the sum to double-check, do so.

Subsidiary 1 + 2 + 5 = 1,124 + 3,334 + 14,450 = 18,908 (100,000s).

Thus the correct answer is (C), Subsidiaries 1, 2 and 5

54. Step 1 calculate next years changes in the Subsidiary 5 data
Sales 14,450 x 4/5 = 11,560

Number of staff = 13,292 x 115% = 15,285.8

Step 2 calculate next years Sales per member of staff

11,560 / 15,285.66 = 0.756 (in $100,000s)

Step 3 calculate this years Sales per member of staff

14,450 / 13,292 = 1.087 (in $100,000s)

Step 4 calculate the % change in the Sales per member of staff

0.756 / 1.087 = 0.6955, which is a 30.4% drop.

Tip: note we must divide 0.756 by 1.087, not the other way round, because the
question asks us to go from Year 1 to next year. The calculation depends on
what we take as the reference point. In full, the calculation is (1.087 0.756) /
1.087 = 30.4%.

Thus the correct answer is (D), 30%

55. This is a fairly straight-forward one.

Step 1 put the figures from the table into a ratio 15:25

Step 2 simplify the ratio 3:5

Thus the correct answer is (D), 3:5

56. Step 1 - Calculate the average payroll for each subsidiary

Subsidiary 1 = 12,700,000 / 555 = 22,883

Subsidiary 2 = 40,900,000 / 1,722 = 23,751

Subsidiary 3 = 28,900,000 / 1,343 = 21,519

Subsidiary 4 = 57,000,000 / 1,050 = 20,184

Subsidiary 5 = 435,500,000 / 13,292 = 32,764

Thus the correct answer is (D), £20,184

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |

41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |

61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 |

81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 |

101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 |

121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 |

141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 |