Aptitude Tests 4 Me

Download Free EBooks for Various Types of Aptitude Tests

Data Interpretation

Detailed Solution

72. The differences (in kilometres per litre) are:

Toyota Prius 19 - 20 = -1
Hundai Sonata 13 - 9 = 5
Lamborghini Murcielago 6 - 3 = 3
Mercedes Benz E83 AMG 8 - 6 = 2

The Hundai Sonata had the greatest difference.

73. The priustravels 20 km per litre in the city, so would use 3 litres of petrol to travel 60 km.
TheMercedes Benz travels 6 km per litre in the city, so 3 litrs would be enough to travel 3 x 6 = 18 km.

74. The number of litres used in the city = 36/9 = 4
The number of litres used on the open road = 154/11 = 14
Therefore Total number of litres used = 18
Therefore Cost = 18 x 95 p = 17.10 Pounds.

75. The number of litres used by the Hundai = 210/14 = 15
Therefore cost in Hundai = 15 x 95p = 14.25 Pounds
The number of litres used by the Lamborghini = 210/6 = 35
Therefore cost in Lamborghini = 35 x 101p = 35.35 Pounds
Therefore extra cost = 35.35 - 14.25 = 21.10 Pounds

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155

Passage Reading Verbal Logic Non Verbal Logic Numerical Logic Data Interpretation Reasoning Analytical Ability Basic Numeracy About Us Contact Privacy Policy Major Tests FAQ