1. Passage Reading
2. Verbal Logic
3. Non Verbal Logic
4. Numerical Logic
5. Data Interpretation
6. Reasoning
7. Analytical Ability
8. Quantitative Aptitude

98. Step 1 – calculate the 2010 total marketing budget for each Brand

300 + 410 + 260 + 300 + 365 = 1635

Step 2 – calculate the 2011 total marketing budget for each Brand

225 + 275 + 175 + 210 + 250 = 1135

Step 3 – calculate cut

2011 marketing budget – 2010 marketing budget = 1635 – 1135 = 500

So the correct answer is (C), 500

99. Step 1 - Calculate the % cut for each branch:

Brand A = 75/300 x 100% = 25%

Brand B = 135/410 x100% = 32.9%

Brand C = 85/260 x 100% = 32.7%

Brand D = 90/300 x 100% = 30%

Brand E = 115/365 x 100% = 31.5%

So the correct answer is (B), Brand B

100. Step 1 - Calculate the % cut for each Brand. If you still have your notes from the previous
question you can re-use those to save time:

Brand A = 75/300 x 100% = 25%

Brand B = 135/410 x100% = 32.9%

Brand C = 85/260 x 100% = 32.7%

Brand D = 90/300 x 100% = 30%

Brand E = 115/365 x 100% = 31.5%

Step 2 – calculate mean reduction.

(25 + 32.9 + 32.7 + 30 + 31.5)/5 = 30.42%

Step 3 – calculate answer to 1 decimal place
30.4%

So the correct answer is (A), 30.4%

101. Step 1 – calculate the percentage reduction in Marketing Budget for each Brand.

Brand A: 225 / 300 = 25% reduction

Brand D: 210 / 300 = 30% reduction

Step 2 – calculate the 2011 number of staff for Brand A
120 x 0.75% = 90

Step 3 – calculate the 2011 number of staff for Brand D
120 x 3 x 0.7 = 252

So the correct answer is (C), 90 (Brand A); 252 (Brand D)

102. Step 1 – calculate the 2012 marketing budget

2011 marketing budget (from previous question) = 1135 (€10,000s)

2012 marketing budget = €11.35 million x 75% = €8.5125 million

Step 2 – convert into £
8,512,500 / 1.2 = £7.094 million

Step 3 – put answer into the nearest £100,000

£7.1 million

So the correct answer is (D), £7.1 million

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |

41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |

61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 |

81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 |

101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 |

121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 |

141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 |